„Egy egészségesebb kistérségért! - Egészségfejlesztési Iroda létrehozása a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulásban”
TÁMOP-6.1.2/LHH/11/B-2012-0028
vissza

Az iroda bemutatása

Az Egészségfejlesztési Iroda szolgáltatásai közé tartoznak a különböző egészségügyi szűrések, állapotfelmérések, rendszeres tanácsadások, melyek díjmentesen vehetők igénybe. A projekt megvalósítása alatt körülbelül 3250 fő szűrése valósul meg.
A Társulás három egészségmegőrző klub indítását és koordinálását vállalta: Életvezetési klub, Szív- és érrendszeri betegek klubja, Diabétesz klub. Továbbá rendszeres testmozgást ösztönző programokat, gyógytorna és aerobic foglalkozásokat tart. A megvalósítás két éve alatt 7 településen szervezünk települési egészségnapot, valamint a kistérség 27 településére szóló egészségnapot tartottunk 2014-ben Devecserben és 2015-ben tartunk a közeli Széki-tó környékén.
A projektgazda a tevékenysége folyamán együttműködő partnereket von be a megvalósításba. Ilyen együttműködő partnerek a háziorvosi szolgálatok, fekvő- és járó beteg ellátó intézetek, akik szerepet vállalnak az Egészségfejlesztési Iroda tevékenységének népszerűsítésében; tájékoztatja a pácienseket az Iroda rendezvényeiről, programjairól, szűrésekről.  

 

Munkatársaink

EFI Iroda vezető:

Projekt szakmai vezető:

Projekt manager:

Gaál Edit

dr. Sayour Amer

Kozma Zsuzsanna

 

EFI munkatársak

Kupovits Renáta

Ernhéfer Ferencné

Kun-Balog Andrea

 

Tanácsadók

Ferencz Pálné

Illés Ibolya

Hegyiné Mráz Erika

Lovizer János

 

Az iroda